25/3/11

VI Trobades de Música Mediterrània

Un any més, el Museu de la Mediterrània i el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, us convidem a participar en un esdeveniment molt especial les Trobades de Música Mediterrània de Torroella que tindran lloc el divendres 29, el dissabte 30 d’abril i el diumenge 1 de maig.

Aquest any us proposem endinsar-vos i practicar amb la música del país d'Occitània. De la mà de persones expertes, aprendrem a cantar polifonies occitanes , a ballar les seves danses més representatives i a conèixer els secrets d'instruments del repertori occità com l'oboè del Languedoc.

Així doncs, continuarem amb la fórmula de tres tallers, de cant polifònic, de dansa i de música de la mà de reconeguts especialistes que ens faran gaudir de les músiques d’Occitània.

Com a novetat us proposem dues sorpreses molt suggerents. El divendres 29 a la nit, una audició de producció pròpia, Variacions Catalano-occitanes amb els músics Jordi Molina, tenora; Philipe Neveu, oboè del Languedoc i Pere Olivé, percussions tradicionals. El dissabte 30 a la nit, un cop acabats els tallers, el grup occità-basc Xarnege ens interpretarà les seves músiques.

Les Trobades de Música Mediterrània volen posar en comú diferents experiències musicals d'arrel tradicional a la Mediterrània lligades el nostre país. Durant tres dies es convida a una àrea geogràfica de la Mediterrània amb la idea que ens mostri la seva cultura tradicional.

Les anteriors edicions han estat:
2006 I Trobada. El cant polifònic a la Mediterrània Occidental
2007 II Trobada. De Catalunya a Sardenya. Un viatge musical per la Mediterrània
2008 III Trobada. Les músiques de la Pitiüses: Eivissa i Formentera 2
009 IV Trobada. Les músiques del País Valencià
2010 V Trobada. De Mallorca a Tunísia