8/3/11

Presentació del llibre: "Cara o creu. Imatges i paraules d’un joc d’atzar africà"

L’Institut de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC) i l’Institut de Cultura de l’Ajuntament d’Olot han fet possible la publicació d’aquest llibre de l’antropòleg Lluís Mallart i Guimerà que parla de les petites xilografies gravades en un joc d’atzar per uns artistes camerunesos anònims i que s’han convertit en un referent cultural de la zona. Mallart analitza aquestes petites obres d’art i els elements expressius que s’hi han fet servir, que més endavant han emprat els cubistes europeus, i ressalta la bellesa de les peces i el seu valor patrimonial.

El text guiarà el lector a descobrir-hi alguns aspectes de l'estil d'aquests petites obres d'art. Per exemple, fent-nos veure que alguns aspectes que el cubisme va fer seus, aquests artistes ja ho havien aplicat a les peces que Lluís Mallart ens proposa no tan sols per copsar-ne un inici d'explicació sinó per admirar-ne la seva bellesa i valor patrimonial, i per fer-nos veure de quina manera, unint la imatge amb la paraula, aquests pobles de l'Àfrica central havien creat una mena d'enciclopèdia audiovisual sobre les coses d'aquest món.

Presentaran el llibre l’artista Ester Boix, l’escriptor Ricard Creus i l’investigador del ICRPC Eliseu Carbonell.

Data: 11/03/2011

Hora: 19.30

Lloc: Casa-Museu Can Trincheria, carrer de Sant Esteve, 29. Olot

Presentación del libro: "Cara o creu. Imatges i paraules d'un joc d'atzar africà”.

El Instituto de Investigación en Patrimonio Cultural (ICRPC) y el Instituto de Cultura del Ayuntamiento de Olot han hecho posible la publicación de este libro del antropólogo Lluís Mallart i Guimerà que habla de las pequeñas xilografías grabadas en un juego de azar por unos artistas cameruneses anónimos y que se han convertido en un referente cultural de la zona. Mallart analiza estas pequeñas obras de arte y los elementos expresivos que han sido usados en ellas, que más adelante han utilizado los cubistas europeos, y resalta la belleza de las piezas y su valor patrimonial.

El texto guiará al lector a descubrir algunos aspectos del estilo de estas pequeñas obras de arte. Lluís Mallart nos propone no únicamente un inicio de explicación sino admirar su belleza y su valor patrimonial para hacernos ver de qué manera, uniendo la imagen con la palabra, estos pueblos de África central habían creado una especie de enciclopedia audiovisual sobre las cosas de este mundo.

Presentarán el libro la artista Ester Boix, el escritor Ricard Creus y el investigador del ICRPC Eliseu Carbonell.

Fecha: 11/03/2011

Hora: 19.30

Sitio: Casa-Museo Can Trincheria, calle de Sant Esteve, 29. Olot